Terug naar overzicht

4 toffe manieren om je bruidsboeket te bewaren

10-10-2024

4 toffe manieren om je bruidsboeket te bewaren

Door: Miranda - Trouwen In

4 toffe manieren om je bruidsboeket te bewaren

Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven en je bruidsboeket speelt daarin een grote rol. Maar wat gebeurt er met dat prachtige boeket nadat de laatste dans is gedanst? In dit blog delen we een paar manieren om je bruidsboeket te bewaren, zodat je jouw boeket kunt bewaren op een manier die bij jou past! 


Drogen en Lijmen

Een populaire manier om je bruidsboeket te behouden, is door de bloemen te drogen. Dit kan op verschillende manieren:


Hangend drogen: bind je boeket met touw of een elastiekje en hang het ondersteboven op een koele, donkere plek. Dit helpt de bloemen hun vorm en kleur te behouden.


Plat drogen: leg je bloemen tussen zware boeken op een stevig oppervlak. Snijd de stelen tot de gewenste lenge af en verwijder eventuele bladeren. Plaats de bloemen tussen twee vellen bak- of krantenpapier om schimmel te voorkomen. Voeg gewicht toe met bijvoorbeeld zware boeken en laat het 2-4 weken drogen. Controleer regelmatig of de bloemen goed drogen. 


Je kunt je gedroogde bloemen op een vaas zetten, of in een memorykist bewaren. Maar er is nog een mooie optie voor je gedroogde boeket! Die lees je hieronder! 



Lijst je boeket in als kunstwerk!

Als de bloemen goed zijn gedroogd, kun je ze met een sterke lijm op een canvas of in een fotolijst plakken. Zo creëer je een prachtig kunstwerk dat je aan de muur kunt hangen. Als je de bloemen hangend hebt laten drogen kies je voor een diepe lijst, zodat de bloemen niet worden platgedrukt. Voeg voor een persoonlijke touch je uitnodiging of een kaartje met de trouwdatum toe aan de lijst.


Wil je zeker weten dat je boeket prachtig wordt ingelijst, neem dan contact op met Field of Hope. Hariatie Eleveld maakt jouw kunstwerk helemaal op maat. 



Boeket in epoxy

Als je op zoek bent naar iets duurzaams, overweeg dan om je boeket in epoxy te laten gieten. Dit proces vereist wat tijd en vakmanschap, maar het resultaat is een prachtig, glanzend object dat je kunt neerzetten of ophangen. De epoxy beschermt je bloemen en zorgt ervoor dat ze er jarenlang mooi uitzien.


Ons advies is om dit uit te besteden aan iemand die ervaring heeft met het gieten van epoxy. Er komen namelijk schadelijke stoffen vrij bij dit proces, dus het is belangrijk om daar voorzorgsmaatregelen voor te treffen. Daarnaast kun je het natuurlijk maar 1x doen, dus wel zo fijn als het direct goed gedaan wordt! 



Je boeket als sierraad

Voor een nog persoonlijker aandenken kun je een sieraad of een accessoire laten maken met een klein deel van je bruidsboeket. Er zijn juweliers die speciale technieken gebruiken om gedroogde bloemen in een hanger of ring te verwerken. Met deze manier kun je wanneer je maar wil een stukje van jullie speciale dag bij je dragen! Zo kun je ze bijvoorbeeld dragen als kleine reminder aan je man dat jullie anniversary eraan zit te komen! ;-) 



Er zijn ontzettend veel manieren om je bruidsboeket te bewaren en te koesteren. Kies de optie die het beste bij jou past en die de herinneringen aan je bijzondere dag levend houdt. Of je nu kiest voor drogen, inlijsten of een unieke creatie laten maken, het belangrijkste is dat je deze waardevolle herinnering op een manier vastlegt die voor jou betekenisvol is!