Terug naar overzicht

Micro Bruiloft

09-08-2024

Micro Bruiloft

Door: Corrie - Trouwen In

Micro Bruiloft Trend

Microbruiloften zijn ook komend trouwseizoen nog steeds een grote trend in de trouwwereld. Wij vinden dit helemaal leuk! Wie wil er nu niet je bruiloft net even anders dan een ander? Dat kan met een micro bruiloft super goed.


Wat is een Micro Bruiloft?


We horen sommigen mensen denken, wat voor een bruiloft? Een Micro Bruiloft! Eigenlijk is een microbruiloft een hele chille, intieme versie van een 'standaard' kleine bruiloft. En tegenwoordig ook nog eens de snelst groeiende manier om te trouwen!


Met een micro bruiloft  houden jullie het lekker compact en persoonlijk. Dus niet alle buren van je ouders en iedereen waar je ooit tegen gepraat hebt ;) maar niet meer dan 10 - 40 gasten. Kortom, jullie naaste familie en beste vrienden. Wanneer je meer gasten kiest wordt het een kleine bruiloft en geen micro bruiloft meer.


Een micro bruiloft draait echt om een relaxte sfeer vol persoonlijke details.

Bruid aan het relaxen met gasten


Why not?


Wij vinden een micro wedding echt een hele mooie en bijzondere manier om te trouwen. We vinden het eigenlijk ook wel gek, maar vooral jammer dat het niet al veel eerder is ontstaan. Waarschijnlijk heeft corona dit toch een beetje doen aanwakkeren.. Eigenlijk zijn er té veel redenen om te laten zien waarom je moet kiezen voor een micro wedding. 


"Het is intiem, persoonlijk en een stuk minder stressvol"
- Trouwen in Twente -
Trouwen in Twente



Het eerste toffe voordeel van een micro bruiloft is toch wel dat je meer tijd doorbrengt met je gasten dan op een grote bruiloft en ook nog eens met ALLE gasten. Lekker gezellig kletsen en lachen in plaats van een kort standaard praatje.


Naast dat brengt het ook financiele voordelen met zich mee;) Altijd leuk! Helemaal logisch ook, minder gasten, minder kosten! En denk nu niet oh help het is nu minder speciaal. Het leuke is ook dat je nu veel meer kunt besteden aan heerlijk eten, aparte drankjes zoals cocktails en natuurlijk extra veel details in de styling.


Met een kleine groep zijn de mogelijkheden oneindig. Je bent een stuk flexibeler en kunt heel creatief omgaan met de locatie. Hoe gaaf als je kunt trouwen in je eigen tuin, een sfeervol café, dat leuke boetiekhotel, ergens op het dak of plek die voor jullie een speciale betekenis heeft. Bijvoorbeeld waar jullie elkaar hebben ontmoet.


En als kers op de taart ook nog een hele fijne bijkomstigheid is, namelijk minder stress  🙌 planning en logistiek worden een stuk gemakkelijker met een kleine groep, hoe fijn is dat! 



Hoe maak ik het persoonlijk?

Het leuke is dat er geen regels zijn. De mogelijkheden om jullie bruiloft persoonlijk te maken zijn eindeloos! Wil je het persoonlijk maken in de aankleding van jullie locatie of juist persoonlijk zodat alles in het teken staat van jullie. Zoals zelfgeschreven geloften en een ceremonie en feest met (live) muziek wat helemaal bij jullie past! Misschien houden jullie beide wel van een bepaald thema, dan kun je hier zeker helemaal mee los gaan ;)


Omdat je bij een micro wedding minder gasten hebt kunnen jullie extra veel uitgeven aan mooie details zoals bloemen, leuke decoratie en misschien wel een volledige lange diner tafel helemaal in jullie stijl. Zorg in iedergeval dat je het intiem maakt. Jullie bruiloft draait volledig om jullie liefde en de mensen die dicht bij jullie staan. 


voorbeeldplanning voor jullie Micro Bruiloft

Ochtend
Gezellig ontbijten met je naasten, aan jullie of je dit gezamenlijk wilt doen of apart van elkaar. Met daarna natuurlijk een heerlijk relaxt klaarmaak moment, Geen gehaast, maar alles op een rustige manier. Met natuurlijk tot slot jullie first look! 

Middag
Een lekkere lunch voor het ontvangst van jullie gasten. Daarna mogen ze naar de ceremonie plek waar jullie persoonlijke ceremonie is vol mooie aankleding en live muziek. Daana is het tijd om te proosten met jullie favoriete drankje en aan te vallen op een tafel vol lekkers. Met op de achtergrond heerlijke muziek.

Avond
Een gezellig diner met live muziek, zwaaiende servetten, dansen naast of misschien wel op de tafel! ontroerende speeches van je beste vrienden. En deze gezelligheid loopt langzaam over in een heerlijk avondfeest!

Noelle Averijk Fotografie



Kortom, een micro bruiloft is de ultieme manier om jullie liefde te vieren op jullie eigen persoonlijke manier. Een micro bruiloft is intiem en een stuk rustiger dan een groot taditioneel Twents huwelijk. Dus, zijn jullie op zoek naar unieke en persoonlijke manier om jullie liefde te vieren, dan is een micro bruiloft misschien wel iets voor jullie!



Wil jij ook een mirco bruiloft? Onze weddingplanners kunnen jullie hier zeker bij helpen!

Organisatie Studio

Manon

Peper&Zout

Corrie